Arbeta hos oss

Våra förväntningar

Vi förväntar oss att du tycker om att lösa problem och frågeställningar inom fastighetsområdet och därigenom hjälpa våra kunder att lösa sina problem. Du kan ha en bred kunskap inom fastighetsrätt och fastighetsekonomi samt gärna spetskompetens inom något område eller god ledningsförmåga. Du är beredd att leverera såväl som att ta in lärdomar och erfarenheter från dina uppdrag.

Vi förväntar oss att du är lyhörd för våra kunders behov och att du har lätt för att samarbeta samt uttrycka dig i tal och skrift. Du är nyfiken och vill lära dig och utvecklas i yrket och medverka i hela företagets utveckling. Bra betyg är ett plus, men vi lägger också stor vikt vid referenser och social kompetens samt dina personliga värderingar.

Kulturen på vårt företag

Vi är ett personligt och flexibelt företag med konsulter som utför uppdrag med engagemang och erfarenhet. Våra värdeord är öppenhet, engagemang, kreativ och lösningsorienterad, tydlighet och omtanke.

Vad som sagt bland personalen:

  • Det som är kul med TÖFAB är att ledningen är engagerad i sakfrågor och själva har uppdrag. Det är viktigt att behålla närheten till den dagliga verksamheten.
  • Som medarbetare kan jag själv bidra med kontakter till kunder och kollegor i det egna nätverket.
  • Vi har attraktiva och roliga uppdrag.
  • Den goda stämningen, uttrycket för detta är att man hjälper varandra, tipsar varandra.
  • En fördel med företaget är det breda kontaktnätet och antalet kunder vilket ger möjligheter att påverka val och av uppdrag.

Några av oss har börjat på företaget som praktikant eller exjobbare andra som tidigare chefer kommunalt eller statligt. Några kommer från jobb som förrättningslantmätare, exploateringsingenjör eller fastighetsvärderare. Vi är ett trevligt gäng där flertalet bor i Stockholms- och Göteborgsområdet men även i Eskilstuna och Visby. Vi har uppdrag över hela landet och samarbetar med lantmäterikonsulter i Malmö, Göteborg, Sundsvall och Östersund.

Några av oss har uppdrag som projektledare och andra som specialister inom fastighetsrätt, förhandling, markåtkomst och ersättning, fastighetsvärdering och genomförandestrategier. Några arbetar som seniora konsulter och några som juniora konsulter. Några av oss är lärare och utbildar inom sitt specialområde.

Ofta genomför vi våra uppdrag hos uppdragsgivare och ingår i kundens organisation. Uppdragens längd varierar beroende på kundens behov och önskemål, från några dagar upp till ett par år.

Din första tid hos oss

I samband med att du börjar hos oss går vi igenom vårt arbetssätt och ditt första uppdrag. Vid behov får du som inte har så lång erfarenhet vägledning av en erfaren lantmäterikonsult.

Efter en tid går vi igenom behov av kompetensutveckling och upprättar en individuell utvecklingsplan. Planen följer vi upp och du ges återkoppling på ditt resultat.  Här får du också möjlighet att ge feedback till oss.