Möt konsulten: Linda Goldkuhl Sandberg

Efter 15 år av olika statliga anställningar valde lantmätaren Linda Goldkuhl Sandberg för några år sedan att ge sig in i konsultbranschen och börja på Torkel Öste Fastighetskonsulter.

 

Vad var det som lockade?

– Jag uppfattar Torkel Öste Fastighetskonsulter som ett innovativt och modernt företag med en hemtrevlig och personlig touch. Jag delar också de grundvärderingar som företaget står för, exempelvis kvaliteten i fokus, öppenhet och transparens samt mottot “vi löser saker tillsammans”. Sen lät det också som att det fanns en bredd i konsultuppdragen och det passar min bakgrund och min personlighet, då jag uppskattar variation i arbetsuppgifterna.

 

”Ett innovativt och modernt företag”

 

Vad är det bästa med att arbeta på Torkel Öste Fastighetskonsulter?

– Det är att det är väldigt utvecklande, det finns möjligheter att testa på olika uppdrag och arbetsuppgifter. Även om man är ute hos kund mycket så känner jag att jag har min hemmabas hos Torkel Öste Fastighetskonsulter. Mina trevliga och kunniga kollegor är det näst bästa!

 

Vad har du för uppdrag?

– Jag har hunnit med flera saker. För närvarande jobbar jag åt Huddinge kommun med exploatering och utbyggnad av kommunalt vatten-och avlopp, med fokus på avtalsbiten. Innan det arbetade jag med avtalsfrågor kopplade till utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka. Sedan har jag även haft förmånen att få göra en del internarbete, bland annat skissat fram en jämställdhetsplan som företaget behöver nu när vi växer.

 

”Väghållarskapsfrågor är ett väldigt smalt område, så det kanske man kan kalla min specialitet? /…/här finns en lucka att fylla”

 

Vad är din specialitet?

– Kanske är det min bredd? Jag har jobbat 15 år inom den statliga sektorn, både på Länsstyrelsen och Banverket/Trafikverket i olika roller, till exempel samhällsplanerare, utredare och markförvaltare. Bland det roligare hör jobbet på Länsstyrelsen med överprövning av planer.

Men min senaste roll på Trafikverket, som jag hade precis innan jag kom till Torkel Öste Fastighetskonsulter, var som utredare för väghållarskapsfrågor. Det är ett väldigt smalt område, så det kanske man kan kalla min specialitet? Det handlar om att lämna över vissa av Trafikverkets vägar till samfällighetsföreningar eller tvärtom, att överföra enskilda vägar till statligt innehav. Jag utredde exempelvis huruvida Ornöfärjan skulle bli statlig färja. Det var en ensam roll och jag blev medveten om bristen på konsulter inom väghållarskapsfrågor. Jag tänker att här finns en lucka att fylla.

 

 

Linda Goldkuhl Sandberg

Anställd sen: September 2021

Utbildning: Civilingenjörsexamen inom lantmäteri från KTH 2005, med inriktning mot samhällsplanering (engelsk inriktning med stort fokus på förhandling och samarbete)

Tidigare anställningar: Länsstyrelsen, Banverket/Trafikverket

Fokusområde: Avtal, förhandlingar, väghållarskap

Fritidsintresse: Allt som har med träning att göra! Löpning, yoga, skidåkning och att vistas i fjällen och ute i skärgården tillsammans med min familj (dotter och man).