Företaget fyller 30 år!

Den 12e september fyller Torkel Öste Fastighetskonsulter AB 30 år i branschen.

Företaget grundades av Torkel Öste 1989 i Gröndal i Stockholm, dessförinnan hade Torkel börjat arbeta som konsult med fastighetsvärderingar och lantmäteriärenden med en enskild firma 1987.

1992 anställdes dom två första medarbetarna till det första riktiga kontoret på Lövholmsvägen i Gröndal och med fokus på fastighets- och avtalsfrågor för infrastrukturprojekt. Sakta men säkert förstärktes företaget via duktiga medarbetare, kundstocken och uppgifterna breddades. Uppdrag inom mark- och exploatering kom in som en betydande uppgift fr o m mitten av 1990-talet och 2007 slog portarna upp för Göteborgskontoret. Under fortsatt tillväxt ökade gradvis medarbetarantalet och att de anställda ska trivas både på företaget och med sina arbetsuppgifter har varit och är en ledstjärna för företaget.

Företagets medarbetare har deltagit och bidraget med sitt yrkeskunnande och sina erfarenheter i många projekt och i olika roller. Vi har haft förmånen att fått vara med påverkat samhällsutvecklingen under 30 år. Vi har sett byggande av nya järnvägar, vägar, spårvagnar och tunnelbanor. Vi har sett byggande av bostäder, handel och industri. Vi har sett strukturomvandlingar. Vi har gott från tråd till trådlös telefoni. Vi har skyddat delar av vår natur för att stärka den biologiska mångfalden.

Efter 30 händelserika år är det dags för nästa generation att ta vid och bygga vidare, skapa nya nätverk och möjligheter.

2017 beslutade Torkel att ta ett kliv tillbaka och lämna över taktpinnen till någon annan. Rekryteringsprocessen för en ny VD var omfattande och grundlig. Torkels efterträdare kunde inte vara vem som helst. Slutligen föll valet på Martin Nord som tillträdde som ny VD i början av 2018.

Torkel beslutade även att lämna sin roll som ordförande i styrelsen. Även denna rekryteringsprocess var omfattande och grundlig. Slutligen hamnade rollen på Viktoria Höglund som tillträdde som ny ordförande i maj 2019.

I och med detta har företaget omstrukturerats från ägarlätt till ett målstyrt företag med en stark styrelse som siktar mot nya mål.

Vi blickar nu framåt och hoppas att kommande 30 år ska bli fortsatt framgångsrika, lika roliga, intressanta och givande!