Ny styrelseordförande för Torkel Öste Fastighetskonsulter

14 mars, 2019

PRESSMEDDELANDE

Ny styrelseordförande för Torkel Öste Fastighetskonsulter

Grundaren Torkel Öste lämnar över ordförandeklubban till Viktoria Höglund och därmed inleds ett nytt spännande kapitel i utvecklingen av Torkel Öste Fastighetskonsulter AB.

– Viktoria är erfaren, motiverad och tillför styrelsen kompletterande kompetens och vi ser fram emot ett långsiktigt ledarskap som lyfter företaget till en ny nivå, säger Torkel Öste.

Viktoria Höglund är civilekonom med examen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har sedan 2003 haft ett flertal styrelseuppdrag i olika branscher och i dag är hon bland annat styrelseordförande i tre andra företag. Viktoria har sedan tidigare flerårig erfarenhet som VD och koncernchef. Dessförinnan har hon arbetat som managementkonsult.

– Jag är glad och hedrad över att få ta över som ordförande för ett så välrenommerat företag, säger Viktoria Höglund. Jag ser fram emot att, tillsammans med övriga styrelsen och VD, arbeta för att ta nästa steg i bolagets utveckling.

Hon kommer att leda Torkel Öste Fastighetskonsulters framtida tillväxt tillsammans med vd Martin Nord och tillträder i samband med årsstämman den 9 maj 2019. Avgående ordföranden Torkel Öste lämnar därmed det operativa arbetet i företaget efter 30 år, men sitter kvar som ledamot i styrelsen och är fortsatt företagets huvudägare.

Torkel Öste Fastighetskonsulter har kontor i Stockholm och Göteborg. Ett 20-tal medarbetare arbetar för företaget över hela landet och i kundkretsen ingår både statliga verk, kommuner och privata företag.